Spa – på hemmaplan

hemmaspaJag vet, mer än någon annan, att det inte alltid är direkt enkelt att finna den tid som behövs för att åka iväg till kurorter eller spaanläggningar. Det är rent av omöjligt att hinna med så mycket som man skulle vilja hinna med, och det finns andra ansvarsområden i livet som pockar på ens uppmärksamhet. Det är därför som man många gånger får göra det bästa av situationen – ordna till en spaupplevelse hemma hos sig själv! Det handlar om att ge sig själv chansen och tiden till det. Här kommer några tips på hur du lyckas.

1. Skärma av dig
Det betyder att du verkligen ska se till att bli privat. Se till att du har några timmar framför dig, stäng av tv, mobil och allt som har med distraherande ljud att göra.

2. Förbered
Det är många gånger förberedelserna som avgör om man lockas in eller inte. Se därför till att skapa den miljö som du allra mest tycker om, och som kanske påminner om en spaupplevelse som du redan har upplevt. Bunkra upp med mjuka och rena handdukar, som gärna får gå ett par varv i torktumlare eller hänga i torkskåp eller en handdukstork så att du ska ha en varm handduk efteråt. Se till att tända ljus och kanske lite lugn musik.

3. Välj ditt gift
Det är nu det är dags att välja vad du ska hitta på. Antingen så gör du allt, eller så tar du enbart de delar som du känner att du hinner med eller gillar allra mest. Jag personligen tycker att ett fotbad är ett perfekt sätt att starta. Det beror helt enkelt på att vi använder oss av våra fötter mycket varje dag, och de behöver välförtjänt vila och omplåstring för att kunna fortsätta hjälpa oss i många år till. Omhändertagna fötter är dessutom alldeles ljuvligt att gå på, det blir som moln.

Sedan tycker jag att du ska ta en ansiktsbehandling, antingen genom att skrubba eller göra en exfolierande mask som kan sitta på medan du gör andra saker. Du öppnar på så sätt dina porer och rengör hela ansiktet, något som känns underbart. Testa också en hårinpackning när du ändå är igång, för även den kan sitta i ett tag medan du gör annat. Ta sedan ett bad, om du kan, eller en varm och härlig dusch där du rengör och skrubbar.

4. Efterarbetet
När du är klar ska du smörja in huden med en fet hudkräm och sedan är det dags för mjukiskläderna. Slå dig ner i soffan, fixa en kopp te och ta fram en bok, så kommer du att känna dig som en helt ny människa på ett kick. Ge dig själv denna tid i livet, minst en gång i månaden, så kommer du att vara en mycket gladare och mer välmående människa!

Previous

Next

One Comment

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *